De omgeving

 

 

Het huis ligt 900 meter van Puylagarde (zie google maps plattegrond onder aan deze pagina), 10 kilometer van Caylus en 20 van Saint Antonin Noble Val. Het zijn van die Franse dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Prachtig wandelen, fietsen, kanovaren of heerlijk oude stadjes bezoeken. De omgeving heeft veel, heel veel, te bieden !

 

 

Dit deel van de Tarn et Garonne is een levendige streek.  Gemeentelijke zwembaden bieden plezier voor de kinderen, antiekmarkten in verschillende plaatsen en natuurlijk de wekelijkse markten waar het ruikt naar verse producten van het Franse platteland.  Vele dorpjes of stadjes kennen bezienswaardigheden zoals verscholen romaanse kerkjes in middeleeuwse straatjes.

 

Wijnliefhebbers bezoeken de bekende chateaus bij Cahors, ontdekken de streek van de Gaillac of zij rijden door naar prachtige plaatsen als Rodez of Aurillac.  

 

 

Niet alleen de racefietsers kunnen hier prima terecht.  Er zijn diverse uitgezette routes voor de mountainbike.  Bovendien zijn er ook routes voor de sportieve fietser die weliswaar over voldoende versnellingen beschikt maar niet tot het gaatje wil gaan.

 

Van GR’s tot Randonnee’s, ook de wandelaars vinden hun weg in dit prachtige land.  Oude Romeinse paden, langs rivieren, of het ruige terrein, er is volop keuze.  De kans dat u iemand tegenkomt is klein.  

 

 

De rivier de Aveyron kent allerlei strandjes waar het lekker zwemmen is.  Bovendien worden er in Saint Antonin Noble Val kano’s verhuurt voor tochten over diverse afstanden.

 

Terwijl u in een heerlijk rustige omgeving verblijft bent u in een half uur bij de meest moderne supermarkten van Europa.  In Villefranche aan uw linkerhand de Mac Donald en rechts een supergrote Le Clerc.  Even verderop de Hyper U en de Lidl.

 

Puylagarde een prima plek om met uw gezin uw vakantie door te brengen.  Of u nu lekker in de schaduw een boek leest, buiten de grote tafel dekt, of lekker op stap gaat, u geniet van het Franse land.