Over ons

Vakanties naar Frankrijk zorgen voor luxe boetieks, ontspannen cafés en relaxte stranden, naast een eetcultuur van wereldklasse.

Levendige steden

Er zijn maar weinig steden die kunnen wedijveren met Parijs met zijn gezellige cafés, waterwegen – met name de Seine – en natuurlijk het altijd aanwezige uitzicht op de Eiffeltoren, die gemakkelijk ’s werelds meest iconische structuur is. Ondertussen combineert Bordeaux de hele nacht coffeeshops met neoklassieke architectuur die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Nice krijg je stranden uit het leerboek en een kijkje in het glamoureuze verleden van het land.

Eindeloze stranden

Frankrijk heeft genoeg kustlijn om strandgangers lang bezig te houden. Beter nog, geen twee stranden zijn hetzelfde. In het zuiden vind je het meest gewilde aanbod, vooral langs de Franse Rivièra. Er is ook voor elk wat wils. Of je nu wilt zien en gezien wilt worden, snooze op een luxe ligbed en jachten van miljoenen euro’s voor de kust zien dobberen, of een afgelegen stuk opsporen dat je helemaal voor jezelf wilt hebben.

Een paradijs voor fijnproevers

Gecrediteerd voor zowel de Michelingids als de bitterkoekjes, is Frankrijk trots op zijn culinaire prestaties. Hier vindt u ook veel van ’s werelds beste wijnproducerende regio’s – van Bordeaux tot Champagne. Het land heeft ook het stokbrood uitgevonden en er blijken ongeveer 1.000 verschillende soorten kaas bij te passen. Welk deel van Frankrijk je ook kiest, je zult gegarandeerd geen honger lijden.

Alpine avonturen

De Franse Alpen hebben veel in petto, zelfs nadat het skiseizoen is afgelopen, en in de zomer is het de place to be voor bergwandelingen, raften op de rivier en genieten van panoramische uitzichten vanaf de toppen. Spring in Chamonix aan boord van de iconische rode Montenvers tandradbaan om de Mer de Glace-gletsjer te zien. Of neem de Aiguille du Midi-kabelbaan naar de top om uit te kijken over de Mont Blanc en de rest van de Alpen – op een heldere dag kun je zelfs de Matterhorn-berg zien.